Ferie i Lofoten

Toppturer

Noe av det som gjør Lofoten så unikt er de høye toppene og de mange øyene. Det finnes mange topper man kan bestige og få helt unik utsikt over Lofot-øyene. Lofotodden i Lofoten har nylig blittklassifisert som en av Norges nasjonalparker.

Blant de aller mest populære toppturene i Lofoten finner man:

  • Småtindan – 700 moh
  • Rundtinden – 803 moh
  • Geitgaljartinden – 1085 moh
  • Himmeltindane – 931 moh

Sykkelferie i Lofoten

Lofotens mange små øyer er et perfekt for en sykkelferie. De fleste veiene ligger på havnivå og det er derfor ikke så kupert. Det er lett å kombinere en sykkelferie i Lofoten med toppturer i fjellene i den idylliske skjærgården. I sommermånedene vil man også kunne nyte midnatssolen og det spektakulære landskapet.

Cruisefere i Lofoten

Lofoten er et populært reisemål for cruiseturister fra både Norge og utlandet. I løpet av en vanlig sommer legger så mange som 70 cruiseskip til i Lofoten. I tillegg til Hurtigrutens vanlige ruter: http://www.dailymail.co.uk/travel/article-5003413/See-Northern-Lights-beautiful-voyage.html finnes det også flere utenlandske rederier som seiler til Lofoten. Et cruise til Lofoten kombineres ofte med en tur langs Norskekysten og stopper innom andre kjente steder som Hardangerfjorden, Flåm og Bergen. En cruiseferie gjør at man kan få sett mye av den vakre naturen langs norskekysten og i Lofoten samtidig som man får slappet av i rolige omgivelser ombord i skipet.

Fisketurer i Lofoten

Lofoten er et yndet reisemål for fiskeinteresserte. Hvert eneste år flokker turister fra land og strand hit for å prøve fiskelykken. Mange livnærer seg av å fiske i Lofoten, og hvert eneste år

fiskes det mer enn 30 000 tonn skrei i Lofoten. Den beste fiskesesongen er i vårmånedene, da er nemlig fisken gyteklar og trekker inn mot Lofoten for å formere seg. Mer en 400 båter deltar hvert år i fiskesesongen i Lofoten. Dersom man ønsker kan man være med på disse fisketurene.