Nyttige tips for en vellykket båtferie i Norge

For mange nordmenn er sommeren ensbetydende med lange dager i båten i den norske skjærgården. Kanskje du har en båtdrøm som snart går i oppfyllelse, og du skal planlegge din første båtferie. Vi har samlet noen tips som vi mener er nyttige for at ferien skal bli mest mulig vellykket.

Planlegg og gjør research før du legger ut på seil

Det er få ting som er verre enn å ankomme en båthavn sent på kvelden, sliten og trøtt kun for å finne ut at alle båtplassene er opptatt.

Det er viktig at man planlegger ruten man ønsker å seile og bestiller mest mulig på forhånd. Husk at ting ikke alltid går som planlagt, enten det er dårlig vær eller motortrøbbel, legg derfor opp til god sikkerhetsmargin på de ulike etappene i turen. Ikke la båtferien bli ødelagt av stress og hastverk!

Pakk kun det aller nødvendigste

Mange drømmer nok om en stor båt og selv om

mange realiserer denne drømmen

er det nok for de fleste er det mest realistisk med en båtferie i en liten fritidsbåt. Disse har ikke mye plass til å ta med alt du ønsker. Begrens derfor pakkingen til en mindre ryggsekk per person. Jo mindre du pakker, jo mindre rot blir det i båten. Det holder med 1-2 klesskift som du vasker når det er nødvendig. Siden du skal være ute i båten store deler av dagen er det viktig at du beskytter deg mot solen, husk derfor å pakke solkrem med høy solfaktor og gode solbriller. Solkrem skal alltid brukes når man er ute på sjøen, selv når det er overskyet da solens sterke UV-stråler trenger igjennom skyene.

Nyt livet og ta ting helt med ro

Ting går ikke alltid helt etter planen, og det er faktisk helt greit! Ikke bli stresset dersom tidsskjemaet forskyves litt eller noe uventet skjer – det viktigste er tross alt at ferien skal nytes ombord i båten!